Skincare

Maak zelf Baardolie

Voor echte mannen met baarden heb ik een fijn recept met natuurlijke ingrediënten. Wat minder fijn is die ingegroeide haren, rode bultjes of zelfs baard roos. Daarvoor heb ik dit recept gemaakt met een heerlijke houtachtige frisse geur. Maar ook als je geen problemen met je baard hebt is dit ook een fijne verzorging. Dit recept is leuk om bijvoorbeeld te maken als een persoonlijk cadeautje voor je vriend of vader.

Ook thuis wordt hij regelmatig in gebruik genomen. Mijn vriend gebruikt eigenlijk bijna geen huidverzorging. Maar toen ik deze baardolie voor hem maakte was hij toch erg enthousiast. Hij gebruikt hem regelmatig na het douchen of na het trimmen. Al een paar druppeltjes is genoeg, hoeveel precies is afhankelijk van de lengte van je baard.

Wat heb je nodig:
  • Druppelflesje van 50 ml
  • 30 ml arganolie
  • 10 ml jojobaolie
  • 10 ml amandelolie
  • 5 dr cedarwood etherische olie
  • 5 dr bergamot etherische olie
  • 3 dr peppermint etherische olie

Doe de etherische olie in het druppel flesje en laat dit even rustig staan om te mengen. Intussen kan je de argan-, jojoba- en amandelolie samen in een schaaltje doen en dit goed mengen. Daarna giet je het met een minitrechter in het druppelflesje. That’s it, zo makkelijk!

De ingrediënten

Argan olie hydrateert de huid en ondersteunt de haargroei en is niet vettig waardoor het fijn is voor je baard.

Jojoba olie hydrateert je huid en is rijk aan vitamine E. Het werkt ook goed tegen puistjes door de zuiverende werking. Omdat jojoba olie erg veel lijkt op onze huid eigen talg stopt de overproductie van talg.

Amandel olie is hypoallergeen en bevat vitamine A en E waardoor het fijn voor een droge huid is. Het verzorgt je haar en haargroei zodat je haar meer glanst en voller wordt.

Cedarwood ondersteunt het herstellen van de huid en heeft een heerlijke houtachtige geur. Bergamot ondersteunt de huid vanwege de reinigende werking ook helpt het bij littekens en de geur werkt opwekkend. Peppermint kan de haargroei stimuleren en kan helpen tegen roos. Ook helpt het met je focus dus fijn om met deze geur de dag te beginnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.