Skincare

Anti-klit spray

Oh, die klitten in lange haren zijn altijd zo naar! Voor jezelf, maar vooral je kids. Net zoals bij mijn dochter die gezegend is met krullen, heel mooi maar het borstelen van haar lange haar is altijd een terugkerend peuter drama. Samen hebben we deze anti-klit spray gemaakt. Ze zelf heeft geholpen met het maken van dit magische flesje waardoor is het sowieso al een stuk minder erg is om haar haren te kammen. Bovendien wordt je haar heerlijk zacht en ruikt het ook erg fijn. Voor mijzelf gebruik ik hem ook regelmatig, op nat of droog haar.

Wat heb je nodig voor een 50 ml flesje?
 • 25 ml witch hazel
 • 25 ml gedemineraliseerd water (kan ook water uit het opvangbakje van je je droger halen)
 • 1 tl vitamine E olie
 • 5 dr lavendel olie
 • 5 dr ylang ylang olie
 • 5 dr rozemarijn olie

Begin met de etherische olie. Doe deze in het flesje daarna de vitamine E. Vervolgens voeg je het water en de witch hazel toe, bijvoorbeeld deze van Natural Heroes. Voor het gebruik moet je telkens even schudden omdat de olie niet mengt met het water en witch hazel.

De ingrediënten

Witch hazel is een natuurlijke conditioner en goed voor je hoofdhuid. Ylang ylang helpt bij broos en afbrekend haar en help het haar te stijlen. Deze olie is ook fijn bij een droge hoofdhuid. Rozemarijn stimuleert haar groei en is ook fijn bij beschadigd haar. Lavendel maakt bij regelmatig gebruik het haar voller en gezonder en kan helpen tegen roos.

Ik ben benieuwd of je het recept fijn vind! Veel plezier ermee.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Andrea zegt:

  Vraag is de antie klit
  Heb je over volgende erin mag
  5 lavendel olie
  5 ylang ylang olie
  5 rozemarijn olie

  Zijn dit 5 druppels of bedoel je 5 thee lepels

  1. Hoi Andrea,

   Ja, ik bedoel inderdaad 5 druppels. Ik heb het gelijk aangepast;).

   Groetjes,
   Marieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.