Skincare

Maak zelf natuurlijke deodorant

Elke ochtend gebruik ik deodorant onder mijn oksels. Het is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Lange tijd was ik tevreden met het product wat ik al jaren gebruikte. Het hield mijn oksels hartstikke droog, en was verzekerd van een dag zonder nare geurtjes. Nu ik steeds bewuster word welke schadelijke stoffen in huidverzorging kunnen zitten en ik plastic verbruik probeer te verminderen, kon ik het niet laten om over te stappen op een natuurlijke deodorant. In veel deodoranten zitten stoffen als parabenen, aluminium, ftalaten of alcohol. Deze stoffen gaan door de huid je lichaam in, iets wat ik een naar idee vind.

Er zijn verschillende recepten te vinden voor natuurlijke deodorant. Ik heb voor het recept hier onder gekozen omdat er maar weinig ingrediënten voor nodig zijn. Ik had alle ingrediënten al in huis en was benieuwd of het echt zo simpel kon zijn. En dat is het, echt! De eerste week moest mijn lijf wel wennen aan de deodorant. Maar nu ben ik volledig om en weet ik dat het niet nodig is om een deo te gebruiken waar schadelijke stoffen in kunnen zitten.

Wat heb je nodig:
  • 2 eetlepels extra virgin kokosolie
  • 2 eetlepels baking soda
  • 2 eetlepels Maizena of arrowroot
  • 8-10 druppels etherische olie
  • glazen potje of blikje

Smelt de kokosolie au bain marie. Als het gesmolten is haal je de kom van de pan met het warme water. Dan doe je de maïzena of arrowroot erbij en roer dit tot een mooi glad papje. (Ik heb een combinatie van deze twee gebruikt). Als het iets afgekoeld is dan kan je de etherische olie erbij doen, gewoon wat je lekker vind. Hier onder zal ik wat opties noemen. Als je de olie erbij hebt gedaan roer je het nog even goed door waarna je het meteen in een leeg potje of blikje giet. Je kan het gewoon hard laten worden, maar je kan het potje ook even een kwartiertje in de koelkast zetten zo wordt het wat sneller hard.

Hoe gebruik je het

Neem wat crème uit het potje ter grootte van een erwt. Dit kan je gewoon met je vinger doen of met een klein spateltje. Vervolgens smeer het met je vingers uit onder je oksel. Dit is misschien even wennen maar het word al snel heel normaal.

Etherische olie

De etherische olie kun je na eigen smaak toevoegen, wel zal ik een paar suggesties geven. Lavendel ruikt erg lekker en is verzorgend voor de huid. In combinatie met grapefruit ruikt het een lekker fris. Of probeer lavendel met tea tree deze laatste is anti bacterieel wat nare luchtjes tegengaat. Voor mannen kan je meer houtachtige geuren proberen zoals cedarwood, patchouli of bergamot. Deze zijn erg lekker in combinatie met tea tree.

Note

Wel moet ik erbij vermelden dat baking soda wat irritatie kan geven bij een zeer gevoelige huid omdat de PH waarde hoger is dan de PH waarde van je huid. Zelf gebruik ik het nu een paar maanden en heb ik er geen last van.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.