Cleaning

DIY Toilet bruistabletten

Er zijn veel verschillende toiletreinigers op de markt. In veel van deze producten zitten chemicaliën die zijn niet goed voor het milieu en voor je gezondheid. Dit is een natuurlijk en makkelijk recept voor het schoonmaken van het toilet. Zo weet je precies wat er in je toiletblokje zit.

Wat heb je nodig:

  • 125 gram baking soda
  • 55 gram citroenzuur
  • 55 gram zuurstofbleekmiddel (optioneel, te koop bij een natuur drogisterij)
  • 1-2 eetlepels water
  • 15 druppels etherische olie (ik heb 5 lemon, 5 eucalyptus en 5 aroma fresh van Edens Garden gebruikt)
  • siliconen vorm voor ijsblokjes

Het Recept:

Doe de baking soda, citroenzuur en zuurstofbleekmiddel in een kom en roer het goed door. Daarna voeg je de druppeltjes olie toe en roer je het nog eens goed door. Bij de volgende stap kan het water er bij. Dit doe je er stapsgewijs bij anders gaat het teveel schuimen. Beetje bij beetje voeg je het toe tot het net nat genoeg is. Nu kan je het in de vormpjes doen. Soms komt het een beetje omhoog door de reactie met het water. Dan je kan je het een beetje terug duwen tot het niet meer omhoog komt. Laat dit zeker drogen tot de volgende dag. Dan kan je de vormpjes er voorzichtig uitdrukken en in een leuke luchtdichte verpakking doen.

Om te gebruiken doe je één blokje in de pot. Dit laat je één uur intrekken( Ik doe het vaak heel de nacht), even de borstel er door en je pot is weer schoon! Ook kan je het in een leeg toiletblokhouder doen en deze in de pot hangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.